perjantai 29. kesäkuuta 2012

Perennojen arvoituksia

Viime kesänä laitoin pariin eri penkkiin sekalaisia perennoja, ja nimet ovat nyt kadoksissa. Alla on kaksi kuvaa samasta penkistä. Ylhäällä etanan varjona on tänään ostetut kolme keijunkukkaa sekä kaksi törmäkatkeroa. Niiden edessä oleva kasvi on yleistäkin yleisempi, mutta nimi on hukassa. Apuja? Oikeassa alareunassa kokeilee kasvuansa viime kesän neilikka.



Tässä on sivustamme kauniit Kuunliljat.


Toinen mysteeri piilee tässä. Vasemmalla on pikkuisia kuunliljoja, sitten on mysteeri. Angervoja on oikealla, mutta kuunliljojen ja angervojen jäävät kaksi kasvia ovat kysymysmerkki. Kuten myös tuo hopeanvärinen pallomainen kasvi. Pitänee kaivaa muistia ja miettiä mitä tuohon laitettiin viime syksynä... tähän penkkiin tulee vielä yksi yksivärinen Kuunlilja. Sitten saavat kasvaa ja täyttää penkkiä mielensä mukaan.


Uusina kasveina laitoin pari vuorenkilpeä kasvamaan tuohon leimurakkauden viereen.


keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

KYHhäilyn aloitusten koontia ja kaksi valmista


Nyt on kaikki KYHit aloitettu ja tässä on hieman koontia niistä. Valmiita on tällä hetkellä 7/23. Loput ovat hyvin alkutekijöissään, näinköhän tässä kiire tulee ennen heinäkuun loppua... mutta yritän kuitenkin saada mahdollisimman paljon valmiiksi.

KYH#1 Garter Stitch Baby Kimono (vauvan neuletakki)
KYH#2 Pikasniikkerit (tossut)
KYH#3 Lemonlime (leikkiruokaa)
KYH#4 Kananmuna (leikkiruokaa)
KYH#5 Käänteinen (hattu)
KYH#6 Bandana cowl (kauluri)
KYH#7 Nereid Fingerless Gloves (kämmekkäät)
KYH#8 Grandma’s Knitted Slippers (tossut)
KYH#9 Kulkukissa ja kotitiikeri (sukat)
KYH#10 Porkkana (leikkiruokaa)
KYH#11 Saartje’s Bootees (tossut)
KYH#12 Appelsiinimandariini (leikkiruokaa)
KYH#13 Hexagon how-to (virkkaustreeniä)
KYH#14 Carousel (sukat)
KYH#15 Cabled Snowman Mittens (lapaset)
KYH#16 Norwegian Sweet Baby Cap (hattu)
KYH#17 Cabled Snowman Mittens (lapaset)
KYH#18 Donitsi (leikkiruokaa)
KYH#19 Mansikoita (leikkiruokaa)
KYH#20 Kuppikakku (leikkiruokaa)
KYH#21 Denaedin (kämmekkäät)
KYH#22 Vauvan Junasukat (sukat)
KYH#23 Whimsical Winter Spiral Socks for Kids (sukat)

Valmiita töitä edellisen postauksen jälkeen on tullut hurjat kaksi. Leikkiruokiin tuli lisänä donitsi ja lahjavarastoon juhannuksen aikana tehdyt junasukat. Sukkien vastaanottaja selviää vasta myöhemmin, mutta melko selkeä ajatus kohteesta jo on. :) Lankana kokeilin varastosta löytyvää Nallea, Lakka-värissä. Melko hirmuisen näköiset tuli mallista tuolla langalla, mutta livenä ovat ihan siedettävän näköiset. Ja käytössä varmasti hyvät.


Junasukat
Lanka: Novita Nalle
Koko: 0-3 kk

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Hitaasti, erittäin hitaasti

Eikös sitä sanota, että hitaasti hyvää tulee? Noh, KYHhäily jatkuu verkkaisesti, viimeksi on valmistunut pari välityötä. Lasten leikkeihin appelsiini ja porkkana. Aloituksissa olen pysynyt aikataulussa, eli yksi työ per päivä on päässyt puikoille. Ongelmana on vain nyt ajan riittämättömyys. Mutta sekin ongelma helpottaa piakkoin, sillä kesäloman alkamiseen ei ole enää kuin pari päivää. Jee! Kyllä mä nämä heinäkuun loppuun mennessä saan pois puikoilta. :D


keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

7 % valmiina

Ekat kolme KYH-projektia ovat valmiita. Enää 20 tehtävänä. Ajattelin, että on helppo homma keksiä neulottavia pikkujuttuja, mutta ei. En halua tehdä mitän turhaa, vaan neuloa tarpeeseen. Sehän tässä juuri vaikeaa onkin. Äkkiäkös sitä joitain leluja tai tiskirättejä neuloisi, mutta kun niille ei ole tarve. Tarve on sitten kaikelle isommalle, mikä taas sotkee koko KYHin onnistumistoivetta. Mutta siltikin, neulon tarpeeseen. Meni syteen tai saveen. Alla siis kolme valmista;

Kotitossut
Lanka: Adriafil Knitcol
Koko: 38



Nämä kotitossut tulivat juuri tarpeeseen kesää ajatellen. Värit ovat ihanan pirteät, luonnossa vielä paremmat kuin kuvassa. Mii laiks. Mallikin on sopiva kesäajalle. Merinolanka on lämmintä, mutta sen kuluvuus on kysymysmerkki. En ole siis ennen ko. lankaa käyttänyt. 


Leikkiruokaa 
Lanka: tuntematonta puuvilla- ja villalankaa


Kananmuna ja sitruuna. Jos vaikka ette arvannut. :D :D