maanantai 17. helmikuuta 2014

Olympialaisneulontaa

Se olisi sitten taas kaikkien penkkiurheilijoiden lempiaika, talviolympialaiset. Itse en meinannut kisoja sen suuremmin katsoa, mutta kuitenkin silloin tällöin. No joo, sohvalle olen siirtynyt aika sujuvasti kisoja seuraamaan. Onneksi se on myös mainiota neulonta-aikaa. Alla olevat kolme valmistunutta työtä saivat silmukkansa ensimmäisen viikon jääkiekon ja hiihtojen aikana.

Isompi veljeksistä valitisi jo syksyllä itselleen siniset ja vihreät langat TitiTyystä, iki-ihanasta lankakaupasta Jyväskylästä. Tarkoitus oli niistä hänen toiveittensa mukaan tehdä kauluri, mutta jostain poika sitten sai ajatuksen haluta raitapipon. Noh, klassisesti; äiti tekee. Aloitin tekemään hattua päälaelta improvisoiden, pojan toiveiden mukaisesti "isoilla raidoilla". Reunaan tein aina oikein -reunuksen. Lanka oli uusi tuttavuus ja ihanan pehmoinen. Ei mikään mahdottoman jämäkkä, mutta tälläiseen keväthattuun oikein sopiva. Ja kyllä sen kaulurinkin tuosta vielä tekee. Ja pöllölapaset, kuulemma.

Ja luonnollisesti, kun olin saanut isoveljen hatun valmiiksi, nuorempi veli päätti haluta myös oman. Mitenkäs muuten. Kun kysyin värejä, niin vastaus oli punainen ja keltainen. Hieman kuitenkin ohjailin mielipidettä punaisen ja oranssin suuntaan, koska sopivat värit niistä samanlaisessa langassa laatikosta jo löytyivät (syksyn SNY-vaihdosta saatuina). Pikkuveli sitten halusikin pienempiä raitoja. Veljekset kuin ilvekset, mutta aivan eri maku värien ja mallin suhteen. Muutoin hattu tuli samoilla ajatuksilla kuin sinivihreäkin hattu.

Kevätbibot
Lanka: BC Garn Semilla KD (Väreinä Turkoosi ja Ruoho) 
sekä Sandnes Garn Lanett BabyUll Superwash (värit oranssi 3309 ja punainen 4119) 
Ohje: Improvisoitu
Koko: 4-v ja 5-v, noin 52-53 cm





Oma ihkukauluri sai sitten lankansa jo jonkinaikaa varastossa marinoituneesta Madelinetoshin Tosh DK:sta. Olin säästänyt tätä ihanaista lankaa johonkin Minun Omaan neulomukseen. Tein siitä sitten aina hyödyllisen kaulurin, pienemmässä koossa. Helppo, nopea ja kaunis. Kaikki kohdillaan siis. Väri on oikea kahdessa ylimmässä kuvassa, hengarikuvassa aivan päin puuta. Mutta rakenne näkyy siinä mukavasti. Uusi lempiasusteeni. Pehmeä ja lämmin.

Hunajakennokauluri
Lanka: Madelinetosh Tosh DK (väri Glazed Pecan)
Ohje: Honey cowl
Koko: Yksi koko, aikuinen