lauantai 24. lokakuuta 2015

Happy calculating!

Voiko matematiikka olla myös hauskaa? Kyllä. Ehdottomasti.

Käytiin muutaman paikallisen neulojatoverin kanssa hakemassa paitaoppia Jyväskylässä TitiTyyn ihanaisessa lankakaupassa, opettajana maailmanluokan tekniikkamestari ja neulesuunnittelija Ysolda Teague. Viisituntinen kurssi sai kyllä tälläisen aloittelevan neuloja pyörryksiin, mutta positiivisella tavalla. Vain muutamia paitoja tai neuletakkeja neuloneena pääsin tutustumaan usemapaankin eri tekniikkaan ja tyyliin neuloa niitä. Tämähän on vähän niinkuin sukan kantapää, niitä on muitakin kun se "perinteinen malli". Think out side the box. 

TitiTyyllä oli jo aiemmin samalla viikolla vieraillut toinen maailmanluokan tähti, Stephen West. Kun kurssit tulivat myyntiin, mietin hetken aikaa kummanko suunnittelijan kurssille menisin. Stephen houkutteli persoonallaan, mutta Ysolda voitti tekniikkataituruudellaan (jota kyllä Stepheniltäkin löytyy ja paljon) ja sillä, että kurssin sisältö oli enemmän minua hyödyttävä. Enkä kyllä pettynyt. Keskustelua ja ajtustenvaihtoa oli hyvin mukana, vaikka suomalaisille perinteiseen tapaan englanniksi pidettävä kurssi hieman ehkä jokaista jännitti. Mutta itse Ysolda on niin ihanan rento ja suloinen (kyllä, ihmisestä voi niin sanoa), että jännittää ei tarvinnut lainkaan. Jäi mahdottoman hyvä mieli ja suuri palo aloittaa justhetinyt itselleni jotain paita- tai takkimallia. Nyt siis vaan lankavarastoja penkomaan!

Alla hieman kuvia ja tunnelmia (niin mahdottoman laadukkaalla kännykkäkameralla).


Aamupalan ja lounaan jäädessä väliin kotona,
ensimmäinen pit-stop oli luonnollisesti ihana kahvila Muisto

Tässä vielä hieman tutkaillaan toisiamme ennen kurssin alkua.

Ja sitten itse asiaan!

Niin, se suomalainen kirosana; mallitilkku.
Ehkäpä minutkin saatiin nyt niitä tekemään, pienen demonstraation jälkeen...

Tälläinen kattokoriste voisi minullakin olla.
TukuWoolia ja Ysoldan "Wee" takkeja pikkuihmisille

Matematiikka. Paljon.

Näihin kahteen uuteen malliin ihastuin aivan täysillä.
Liivissä on äärettömän kauniit värit ja tuo paita oli ah niin ihanan lämpöinen ja pehmoinen.
Ohjeita odotellessa.

Round yoke.

Päästiin me harjoittelemaankin.

Ilta päättyi vielä ex-tempore Sohwissa.
Lähdettiin Ysoldan ja muutaman muun neulojan kanssa hieman rentoutumaan
ja päästämään aivot lepotilaan tiukan kurssin jälkeen.
Jälleen, herkullista. Tosin Bearnaise kana jäi yhä tilaamatta. :D

Kotona mallasin vielä neulomaani minipaitaa lasten Muumille.
Paljon on vielä oppimista, onneksi.

maanantai 12. lokakuuta 2015

Sugar and spice, all things nice?

Vauvojen vaunupeitot ovat vaaleanpunaisia tai sinisiä, pitsisiä ja ihanan hempeitä, eikös? Mitä nähtävimmin en ollut kuullu tätä totuutta, koska tästä vaunupeitosta tuli kaikkea muuta kuin sitä. Sain kuulla ilouutisen elokuussa uuden uutukaisesta pikkuihmisestä, ja sain välittömästi inspiraation neuloa hänelle kastelahjaksi vaunupeiton. Missään vaiheessa minua eivät innostaneet ne ns. "perinteiset" kastelahjat ja vauvapeitot, vaan halusin jotain hieman erilaista. Tartuin siis tähän Honeycomb Stroller Blanket -ohjeeseen. Sen verran mukavuudenhaluinen olin, että neuloin ohjeesta poiketen tuon ympäröivän ruskean reunan alusta lähtien ja neuleen edetessä. Alkuperäisessä ohjeessa poimitaan hunajakenno-osion reunasta iso määrä silmukoita, johon sitten taidettiin virkata (?) pieni reunus. Ei kiitos. Meikäläisen hermoille kävi paremmin tuo mukana neulottu reuna.

Mainio tästä tuli, ei voi muuta sanoa. Melkein tekisi mieleni neuloa jämälangoista samanlainen isompi itselle sohvapeitoksi. Kukapa tuota sanoo, etten niin tekisi, jossain vaiheessa.


Kennopeitto
Lanka: Cascade Yarns Cascade 220, menekki 760 metriä
Ohje; Honeycomb Stroller Blanket (Rav. -linkki)
Koko: 87 cm x 87 cm






Pikaisena välityönä tein hieman isommalle immeiselle sukat. Lanka, jota en itselle oikein osannut neuloa, sai uuden muodon sukkina. Ei kummosta, helppo ohje ja nopea oppia ulkoa. 

Lilat
Lanka: Garnstudio Drops Fabel, väri 822
Ohje; Zigzagular Socks (Rav. -linkki)
Koko; Naisten 40/41