maanantai 8. elokuuta 2011

Palelevia jalkoja ja vauvantuoksua, hieman myös pääasioita

Joogasukat ystävälle
Lanka: Novita Luxus Cloud
Ohje: Just Jussi Yoga Socks
Koko: One-size naiset


Minulle ei kannata edes puolihuolimattomasti mainita, jos vaikkapa palelee kesällä jalkoja. Ystäväni K näin minulle mainitsi eräänä päivänä ja teinkin sitten samana iltana vielä hänelle kesävarpaita lämmittämään joogasukat. Malli on siis hyvin simppeli joustinneule, tehdään sukka, muttei kantapäätä eikä varvaososaa. Ja oli muuten ihanan pehmeä ainakin omaan jalkaan kun kokeilin. Lanka siis saa tuntumastaan erittäin hyvän arvosanan. Ja mallinakin tuo on hyvä arkisukka. Ei mitään hirveän kaunista tai ihmeellistä, mutta mukava jalassa ja istuu joutimen ansiosta jalkaan kuin jalkaan. Mii laiks.Pikkulikan Poppy
Lanka: Sirdar Snuggly Baby Bamboo DK
Ohje: Just Jussi Poppy Hat
Koko: 0-6 kk


Tämä hattu meni ystävän vastasyntyneelle tyttärelle vauvalahjaksi. Ohje ja lanka olivat minulle molemmat uusia, mutta molempiin olen tyytyväinen. Lanka tosin olisi parempi jossain muussa projektissa, on tähän melko löysän oloinen. Itse tein paljon mokia tuossa hattua neuloessani ja ne näkyvät. Mutta käsintehty saa olla käsintehdyn näköinen, niin kuin äitini sanoo. Pikkuvirheet kaunistavat. Hattu joustaa mukavasti rakenteensa puolesta ja meneekin varmaan pitkälle syksyn viileisiin iltoihin saakka pikkutytön päähän. Kukka on tehty samasta langasta, mutta eri värissä. Hatun koko on muuten varmaan enemmän tuota 6-12 kk kokoa kuin pienempää. Mutta eiköhän tämä mene vielä kypärämyssyn kanssa.


Aurinkosuojaa -hiushuivi
Lanka: Novita Luxus Cotton


Eräänä iltana kädet kaipailivat jotain neulomista ja teinkin tälläisen pikkuhuivin hiuksien suojaksi. Lanka on tuplana neulottua puuvillalankaa. Mukautuva, napakka, sileäpintainen. Huivista tuli kuitenkin liian lyhyt ja paksu, mutta käyttöön ihan ok. Seuraava hiushuivi tulee sitten olemaan hieman kapeampi, pidempi ja ohuempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti