perjantai 29. kesäkuuta 2012

Perennojen arvoituksia

Viime kesänä laitoin pariin eri penkkiin sekalaisia perennoja, ja nimet ovat nyt kadoksissa. Alla on kaksi kuvaa samasta penkistä. Ylhäällä etanan varjona on tänään ostetut kolme keijunkukkaa sekä kaksi törmäkatkeroa. Niiden edessä oleva kasvi on yleistäkin yleisempi, mutta nimi on hukassa. Apuja? Oikeassa alareunassa kokeilee kasvuansa viime kesän neilikka.Tässä on sivustamme kauniit Kuunliljat.


Toinen mysteeri piilee tässä. Vasemmalla on pikkuisia kuunliljoja, sitten on mysteeri. Angervoja on oikealla, mutta kuunliljojen ja angervojen jäävät kaksi kasvia ovat kysymysmerkki. Kuten myös tuo hopeanvärinen pallomainen kasvi. Pitänee kaivaa muistia ja miettiä mitä tuohon laitettiin viime syksynä... tähän penkkiin tulee vielä yksi yksivärinen Kuunlilja. Sitten saavat kasvaa ja täyttää penkkiä mielensä mukaan.


Uusina kasveina laitoin pari vuorenkilpeä kasvamaan tuohon leimurakkauden viereen.


2 kommenttia:

  1. Nyt alkaa hieman jo selvitä. Tuo sinikukkainen on idänkurjenpolvi. Ja edessä tosiaan on päivänkakkara. Tuo ekan kuvan peittokasvi sekä harmaa kasvi ovat vielä mysteerejä.

    VastaaPoista
  2. Ja ylimmän kuvan peittokasvi näyttäisi kovasti peittokurjenpolvelta. Miten mulle on näitä eri versioita näin siunaantunut? :D

    VastaaPoista