tiistai 18. joulukuuta 2012

223 nuppineulaa myöhemmin

Tein elämäni ensimmäisen pitsihuivin lahjaksi 2012 Kalakukkovaihtoparilleni Taviselle. Huivin neulomisessa oli enemmän vastoinkäymisiä kuin laki sallii, mutta valmista tuli. Aikaa tuohon meni kolmisen viikkoa, mutta siitä kaksi viikkoa sisälsi yhden koko perheen vatsatautirupeaman ja yhden koko perheen kuumeflunssan. Eli jos tuota saisi neuloa ihan rauhassa, niin tuskimpa tuohon yli viikkoa menisi (jos jokapäivä vähän saisi neulottua). Eli näillä kokemuksilla teen kyllä lisääkin pitsihuiveja. :) 

Holdeni
Lanka: Wollmeise Pure Grünfink WD
Koko: noin 110 cm x 50 cm

  Niin ne nuppineulat.

Miksi neule pitäisi muka pingottaa? Alla selitys. Ensimmäinen kuva on suoraan puikoilta pudotetusta huivista. Alempi kuva on huivista soukkauksen (=kastelun ja huuhteluainekylvyn)ja pingotuksen jälkeen. Pingotuksessa pitsikuvio tulee kauniisti esille ja huivi saa mahtavasti lisää kokoa. Siksi.

Huivi suoraan puikoilta

Pingotettu huivi 

Pingotetun huivin pitsikuviota

Ja mikä parasta, sain itsekkin vaihtopaketin. Ihana! Voiko tuohon muuta sanoa?


4 kommenttia:

 1. Ihana huivi, huikea määrä nuppineuloja, jos otsikko meinaa todellista määrää! Ja mikä vaihtopaketti, kyllä tuosta voi todella iloita!

  VastaaPoista
 2. Juu-u, laskin nuppineulat pingotuksen jälkeen. Laitoin nuppiksen jok'ikiseen pikkunyppylään tuossa reunassa sekä yläreunaan rivin ja vielä keskiviivaankin parikymmentä jotta huivista tuli suora. Kannatti. Seuraavaksi ajatuksissa on Revontuli-huivi, lankaa kun on neljään sellaiseen varastossa...

  VastaaPoista
 3. Ai-van ihana Holden, mielettömän kaunis väri ja mallihan on yksinkertaisuudessaan upea (pitäisiköhän neuloa toinenkin Holden ensimmäisen punaisen jatkoksi...)! Minä olen paljon laiskempi pingottaja, en varmaan omistakaan noin montaa nuppineulaa - mutta kyllä se on taivahan tosi, että pingotus vasta tekee pitsihuivin.

  VastaaPoista
 4. Voi, mikä ihanuus siitä tulikin pingotuksen jälkeen.

  VastaaPoista