maanantai 15. huhtikuuta 2013

Game on!

Meillä on päästy lautapelien makuun. Noh, itse olen tykännyt pelata niitä aina, mutta nyt on jälkikasvukin hoksannut miten hauskaa se on. Ei taida olla päivää, ettei jotain peliä pelattaisi. Vaikka pelejä on kaapissa varmaan muutama kymmen, alla on suosikit. 

Ihan ykkönen on Muuttuva labyrintti, joka meillä on sekä Disney-versiona, että perinteisenä pelinä. On hauska huomata, miten tuollainen hädintuskin nelivuotias lapsi osaa jo taktikoida ja suunnitella reittejä jo kahta siirtoa eteenpäin. Ja mikä tärkeintä, voidaan pelata melkein oikeilla säännöillä. Ei ole tarvinnut soveltaa lasten sääntöihin. Ikäsuositushan tuolla pelillä on 7/8+ v. Tuo reilu 2,5 v osaa jo dottaa vuoroaan ja siirtää paloja oikeaoppisesti. Polkujen ääriviivat ovat kylläkin vielä epäselviä ja nappulaa siirrellääm suruttomasti paikasta toiseen. Mutta mitäs siitä, mukana pelissä nuorempikin on.

 

Toinen suosikki on perinteinen Kimble/Hyppis/mikälie (ikäsuositus 4+) . Isoveli sai sen joululajaksi Nalle Puh-teemaisena. Sama juttu kuin edellisen kanssa; vanhempi osaa pelata jo oikeilla säännöillä, nuorempi soveltaa. Tätä on kiva pelata, kun haluaa pelata jonkin pikapelin.


Itse ostin jo viime keväänä tämän yli 2,5 -vuotiaille tarkoitetun Little Circuit pelin. Siinä on tarkoitus noppaa heittämällä liikkua ihanilla muovisilla pikkueläimillä polkua pitkin, kohti porkkanapenkkiä. Nopassa on merkkeinä eri värit, sekä kaksi kuva-aihetta. Niiden mukaan sitten mennään joko eteenpäin tai taaksepäin nopan osoittamaan väriin. Tämä peli on jo sen verran helppo, että tuo nuorempikin osaa tätä oikeilla säännöillä pelata. Minua jotenkin viehättävät tälläiset, hieman erilaiset lastenpelit.



Choco-peli on hyvä peli opettamaan kärsivällisyyttä ja keskittymistä näille meidän sähköjäniksen energiatason omaaville pikkujätkille. Tarkoitus on siis asettaa pelinappulat maahan, painaa noppaa ja etsiä nopan osoittama kuva. On siis eräänlainen muistipeli. Pelinappuloissa on kahdenlaisia kuvia plus yksi "rosvo" joka sitten syö jo löydettyjä nappuloita pelaajan varastosta. Tarkoitus on saada kaikki nappulat pois pelistä. Aika hyvin vanhempi jo muistaa paikkoja, nuorempi nostelee nappuloita ihan summamutikassa.


3 kommenttia:

  1. Tuo Little Circuit voisikin olla kiva molemmille, kiitos vinkistä. Tirppa tykkää pelata, joten olen nyt katsellut sopivia pelejä. Chokoa harkitsin, mutta ajattelin, että muistuttaako se liikaa tavan muistipeliä ja en ainakaan vielä ostanut. Tirppa sai Richard Scarryn 4-in-1 pelikuution ja on tykännyt pelata niitä pelejä. Poikaselle ostin Hedelmätarha-pelin, ettei aina mennä siskon kirjojen ja pelien mukaan. Muuttuva labyrintti on varmaan tulossa myös, mutta olin ajatellut, että sen aika on myöhemmin. Ehkä sitäkin voisi jo harkita, jos kerran teilläkin toimii.

    VastaaPoista
  2. Mä tykkäsin kans pelata, ku mä olin pieni.

    VastaaPoista
  3. Mä tykkäsin kans pelata, ku mä olin pieni.

    VastaaPoista