tiistai 24. kesäkuuta 2014

Pingottaa vai ei?

Usein näen keskusteltavan eri keskusteluryhmissä siitä, kannattaako neuletta pingottaa tai muotoilla vai ei. Itse olen kyllä pitsihuivit ja sukat aina pingottanut, kuten myös muut pienemmät asusteet. TitiTyyn neulemiitistä ostin uutena aarteena itselleni ehkä hieman turhakkeet, mutta jo kauan ostoslistalla olleet tumbbublokit Succablokkilta. Tausta-ajatus tässä oli se, että olen ajtellut aloitella kirjoneuleharjoituksia ja blokit ovat siinä oiva apu.

Ja mitä tuohon pingottamiseen tulee, ei siitä kaikille neuletöille ole huomattavaa vaikutusta. Itse kuitenkin aion jatkossakin kostuttaa ja muotoilla neuletyöni aina jollain tapaa. Jos siitä ei muuta erityistä hyötyä ole, niin ainakin siinä näkee miten neule käyttäytyy kastuttuaan. Ja pitsineule aukeaa takuuvarmasti siihen "oikeaan" muotoonsa ja neulejälki pääsee oikeuksiinsa.

Alla on kaksi KYH -työtä. Minulla oli ollut jonossa jo jonkin aikaa Iines -kaulurin ja kämmekkäiden ohje, mutta en ollut saanut aikaiseksi vielä niitä aloittaa. Sitten ostin Wollmeisen DK-vahvuista lankaa oranssina ja se väri toi heti mieleeni tietyn ihmisen. Näinpä asusteet pääsivät puikoille ja seuraavaksi ne löytävät tiensä saajansa käsiin (ja kaulalle). Toivottavasti ne tuovat lämpöä syksyyn ja kevääseen. Kämmekkäät ovat aivan liian lyhyet omaan makuuni, seuraavat teen pidemmällä varrella. Ajattelin noita myös sormikkaiden päällä pidettäväksi, joten toivottavasti eivät ole liian lyhyet (ja leveät). Kuvakulma harhauttaa hieman, eivät ne oikeasti noin leveät ole. :D

KYH 2014 valmiita 12/20

Iines
Lanka: Wollmeise DK, sävy Campari Piccolo
Ohje: Iines (Suvi Simola) (Rav)
Koko: Naisten M

Asusteet "suoraan puikoilta" ennen kostutusta ja pingotusta

Pingotetut asusteet

Asusteet kosteina ja pingotuksessa.

8 kommenttia:

 1. Pingottaminen on aina eduksi - tai siis silloin kun sen on jättää tekemättä, kaduttaa joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta. Onneksi osa neulomuksista oikein huutaa pingottamista, on sen verran ruttuista myttyä kun puikoilta pääsee.

   Poista
 2. Kivan värinen setti... Syksyä odotellessa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri oikein huusi vastaanottajansa nimeä, en osannut heti syksyyn yhdistää. Mutta toden totta, nuohan ovat aivan syksyn väriset. :)

   Poista
 3. Ei Emma tarvii odottaa edes syksyä, jos kelit jatkuu näin viileinä :D Kauniit tuli, varsinkin pingotuksen jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Suunnitelmissa on kyllä tehdä itselleenkin nuo kämmekkäät, pitkillä varsilla vaan. Oli nimittäin niin helppo ohje, että jopa meikäläinenkin osasi. :D

   Poista