sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Uskalsin!Minulla on hieman huono "neuleitsetunto" enkä mielellään neulo aivan tuntemattomille ihmisille. Ihan vaan sen takia, etten tiedä kelpaako neulejälkeni heille. Löydän kaikesta virheitä ja olen ylikriittinen. Nuorempana tein synttäreilleni täytekakun, jonka levyt menivät kasatessa väärin ja kakku kenotti vinossa. Niin, en tarjonnut kakkua. Sama juttu sitten neuleissa. Joka kerta jännittää enemmän kuin laki sallii, kun annan jollekin neulomani neuleen. Aina pelkään jonkinasteista pettymystä.

Noh, tänä syksynä otin osaa (ensimmäistä kertaa elämämässäni) huivivaihtoon. Ajatus oli siis neuloa vaihtoparin ilmoittautumisen perusteella huivi vastaanottajalle. Värit löytyivät omalle parilleni hyvinkin nopeasti ja ihastuin niihin välittömästi itsekin. Ohjetta etsiskelin pari iltaa, kunnes sopiva löytyi. Tätä kyseistä mallia on hieman kritisoitu, se neulotaan kahdella värillä (reunan kirraaminen!) ja ohjeessakin on virhe. Mutta silti uskaltauduin sen mukaan huivin tekemään, korjaten virheet itse. Tein kolme ylimäräistä pitsikuviota, jolloin huivista tuli hieman suurempi kuin ohjeessa. Yläreuna kiristää hieman ja toinen siipi onkin toista hieman lyhempi, muttei sitä käytössä huomaa.

Lopputulos olikin parempi kuin uskalsinkaan kuvitella. Toki virheitä on ja paljon, mutta ehkäpä vastaparini tuon hyväksyy. :)


Viljapelto
Lanka: Malabrigo Yarn Sock, 
väreissä Ochre ja Terracota
Ohje: Dream stripes (Ravelry)
Koko: 94 g, korkeus n. 50 cm, leveys n. 165 cm
6 kommenttia:

 1. Siis tämähän on ihan kamala, niin kamala etten kaulasta pois ota vaikka sisällä kyllä tarkenee :)
  Ei oo virheitä huomattu va ihastuttu ja ihasteltu ja silitelty ja ja ja Kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kauhea tosiaan... mie voin kyllä helpottaa oloasi jos kovin karmeaksi olo käy huivin suhteen ja ottaa sen takaisin. ;)

   Poista
 2. Olipa ihanan lämmin kulukee Oulun tuulisessa säässä tämä ihanuus kaulassa :)

  VastaaPoista
 3. http://louhelanrouva.blogspot.fi/2014/12/jannitysta-paketissa.html
  Tuollapa lissää huivista :)

  VastaaPoista