keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joululahjoja

Tänä jouluna tein yllättävästi muutamankin neulotun joululahjan. Yleensä lahjoissa on korkeintaan yksi neulottu juttu, laiskuus iskee aina joulun alla. Stressi kasvaa aivan liian suureksi aina kun teen jotain toiveesta tai aikataululla. Siksipä vältän noita tilanteita. Mutta siis, jotain on tänä vuonna valmistunut. Tässä nyt jo julkaisukelpoiset.


Vaihtolapaset
Lanka: Cascade Yarns Cascade 220
Koko: Naisten MNäitä lapasia tein innolla ja ajatuksella, meniväthän nämä paikallisen jouluvaihdon parilleni. Tokihan minulla oli kauhea stressi siitä, mitä parini näistä tuumaisi ja lentäisivätkö ne nurkkaan heti uuteen kotiin saavuttuaan. Ohje on helppo kuin mikä ja näitä tulikin neulottua useammassakin paikassa kodin ulkopuolella. Malli on helppo muistaa ja ainoa mitä muuttaisin siinä, on aukkopeukalo. Pitää joskus hieman tuumailla ja mallailla jonkinmoista muuta peukaloratkaisua (mikä voi olla hieman haasteellista tuon pintakuvion vuoksi). Lapasten kärjet päättelin silmukoimalla, toisin kuin ohjeessa. Omasta mielestäni se kävi paremmin tuohon malliin. Noh, nyt vaan sormet ristiin että nämä pääsevät käyttöön.

Työmaakypärämyssy
Lanka: Cascade Yarns Cascade 128
Ohje: Löyhästi mukaillen Knitted Child's Hat
Koko: noin 56-58 cmNeuloin viime talvena lapsille ns. ritarimyssyt. Malli on helppo ja suojaa mukavasti korviakin. Tässä joulun alla sain toiveen samanlaisesta myssystä, mutta aikuisten kokona. Tarkoitus sen olisi mahtua työmaakypärän alle ja suojata työmiestä pakkasella. Noh, samoja lankoja oli jemmassa vielä reilusti joten jatkoin jo hyväksi havaittua linjaa. Helppoa ja nopeaa.

Ja mikä tärkeintä:


2 kommenttia:

  1. Lapaset eivät lentäneet nurkaan, vaan ovat olleet tehokkaassa käytössä ensitapaamisesta lähtien! Joten kiitos kaunis, ovat just mahtavat!

    VastaaPoista