perjantai 2. tammikuuta 2015

EI! totaalikieltäytymiselle ja sadan päivän haasteilleVuoden vaihtuessa on tapana tehdä pitkä (tai vähän lyhempi) lista Lupauksia, Tavoiteita ja Muutoksia Paremaan Elämään.

Joo. Ei.

Lopetin uudenvuoden lupausten tekemisen jo vuosia sitten, mutta tänä vuonna ajattelin luvata itselleni (en muille) hieman petrausta tuohon neulomishommaan. Myönnän olevani melkoinen hamsteri, kun sille päälle satun. Paljon on ajatuksia ja ideoita, mutta toteutus jää sitten puolitiehen. Nyt sitten ajattelin julkisesti laatia itselleni pientä listaa siitä, mitä tuleva vuosi voisi pitää sisällään.

Neulomisen suhteen:

* En stressaa. Neulon silloin kun huvittaa, en siksi että “pitää” koskakaikkimuutkin.

* Yritän pitää keskeneräiset työt maksimissaan neljässä tai viidessä. Niillä pysyy mielenkiinto yllä, mutta silti on useampi vaihtoehto aina mahdollista valita.

* Minimoin lankaostokseni. Uutta projektia suunnitellessa tarkistan oman varastoni, langan pitäisi löytyä sieltä. Ainut poikkeus tähän voi olla villatakit ja -paidat, minulla ei ole niin isoja lankajemmoja samantyyppistä lankaa.

* Teen jotain myös itselleni, en aina muille.

* Neulon Ravelryn jonostani tai muutoin siivoilen sitä.

* Olen vuoden lopussa (ja aina kuukauden lopussa) miinuksella, en plussalla. Eli olen kuluttanut lankaa enemmän kuin hankkinut/saanut sitä. Myös nollatulos hyväksytään.

* Yritän pysyä ruodussa, mutta en ruoksi itseäni jos lipsun. Ihminen on erehtyväinen eläin.

Ja muutoin arkielämään:

* Kohtuus kaikessa. Eli pyrin vähentämään kaikesta, minkä itse luen epäterveelliseksi ja haitalliseksi. Totaalikieltäytyjäksi minusta ei ole, mutta ehkä tämä auttaa.

* Mietin tarkoin rahankäyttöni ja tarvittaessa teen joku kuukausi seurannan rahanmenosta. Aina ostosten yhteydessä harkitsen tarkoin mitä tarvitsen ja mitä en. Palkkapäivänä sallin itselleni jonkun oman jutun, oli se sitten joku hyvinvointiin liittyvä extrajuttu tai materiaa. Joku Ihan Minulle Tuleva Asia.

* Hyötyliikunta kunniaan! Olen kovin laiska sohvaperuna, mutta tähänkin yritän vuoden mittaan saada muutosta. Tähän liittyen aion juosta ainakin kympin tulevan syksyn jossakin juoksutapahtumassa.

* Petraan ihmissuhderintamalla. Ystävät on liian helppo unohtaa arjessa, eikä niin saisi käydä.

Katsotaan mihin näillä päästään.

2 kommenttia:

  1. Minä voisin haastaa itseni tuohon kympin juoksuun myös, mikäli lonkka kestää. Olin ajatellut kunnianhimoisesti jo jotain kevättapahtumaa, mutta ehkä se syksy olisi realistisempi :). Sun lupauksentyyppiset kuullostaa oikein mainioilta, samoilla linjoilla ollaan eli kohtuus kaikessa (paitsi että minä kokeilen huvikseni sitä satasen kamppista, koska en usko sen juurikaan muuttavan mitään :D).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä TiiQ! Syksyllä on muutama eri juoksutapahtuma tässä lähellä, keväällä noita kymppejä on enemmänkin. Kysele kaveriksi, jos kaipaat lenkkiseuraa tai "kisaseuraa". Itselläni on juoksukunto romahtanut melkein nollaan syksyn aikana, joten matalalta aloitan taas. :D

      Poista