torstai 22. tammikuuta 2015

Vuoden viimeiset vai vuoden ensimmäiset?

Minulla tuli taas kerran joulukuunlopussa se perinteinen neule-plääh. Mikään ei kiinnostanut ja neuloinen tuntui pakkopullalta. Siinä vaiheessa ymmärsin antaa neulomisen olla ja odotella uutta inspiraatiota. Ihme kyllä, se palasikin muutaman viikon päästä. Nyt on sitten saatettu valmiiksi kaksi paria jämälankavillasukkajoulukalenterin sukkia. Viime vuonna tein nämä myös, joten mukaan uskalsin tänäkin vuonna. En vaan henk.koht innostunut taaskaan ajatuksesta, että tekisin kaksi eriparisukkaa, joten tein sitten neljä sukkaa. Kaksi kumpaakin. Näin voi halutessani käyttää niitä ristiin tai sitten ihan perinteisesti pareina.

Kirjoneuletta kokeilin näissä, huonoin seurauksin. Eri paksuiset (vaikkakin kaikki fingering-paksuutta) langat ja kirjoneule, ei kiitos. En ole sitä vielä niin paljon harjoitellut, että saisin siistiä jälkeä. Noh, tulipahan kokeiltua.

Kantapää ei myöskään onnistunut mieleni mukaan. Tein sukat ehkä liian isolla silmukkamäärällä ja ensimmäisen parin kantapäät jäivät ikävän löysiksi. Toisen parin suhteen olin jo viisaampi ja sovelsin hieman. Kantapäistä tuli hieman paremmat, mutteivat siltikään istu hyvin jalkaani. Kokeilut siis jatkuvat tämän kantapäämallin suhteen.

Noh, omaksi nämä jäävät, arkisukiksi vaikka töihin. Kyllä ne kelpaa, ei siinä mitään. :)

(Ja kunhan saan hieman päättelytöitä tehtyä ja jonkun kuvaamaan, niin yksi isompi ikuisuusprojekti odottaa blogipäivitystä...)Jämikset
Lanka: Sekalaisia sukkalankoja (noin 400 m/100 g)
Koko: Naisen 38


1 kommentti: