maanantai 12. lokakuuta 2015

Sugar and spice, all things nice?

Vauvojen vaunupeitot ovat vaaleanpunaisia tai sinisiä, pitsisiä ja ihanan hempeitä, eikös? Mitä nähtävimmin en ollut kuullu tätä totuutta, koska tästä vaunupeitosta tuli kaikkea muuta kuin sitä. Sain kuulla ilouutisen elokuussa uuden uutukaisesta pikkuihmisestä, ja sain välittömästi inspiraation neuloa hänelle kastelahjaksi vaunupeiton. Missään vaiheessa minua eivät innostaneet ne ns. "perinteiset" kastelahjat ja vauvapeitot, vaan halusin jotain hieman erilaista. Tartuin siis tähän Honeycomb Stroller Blanket -ohjeeseen. Sen verran mukavuudenhaluinen olin, että neuloin ohjeesta poiketen tuon ympäröivän ruskean reunan alusta lähtien ja neuleen edetessä. Alkuperäisessä ohjeessa poimitaan hunajakenno-osion reunasta iso määrä silmukoita, johon sitten taidettiin virkata (?) pieni reunus. Ei kiitos. Meikäläisen hermoille kävi paremmin tuo mukana neulottu reuna.

Mainio tästä tuli, ei voi muuta sanoa. Melkein tekisi mieleni neuloa jämälangoista samanlainen isompi itselle sohvapeitoksi. Kukapa tuota sanoo, etten niin tekisi, jossain vaiheessa.


Kennopeitto
Lanka: Cascade Yarns Cascade 220, menekki 760 metriä
Ohje; Honeycomb Stroller Blanket (Rav. -linkki)
Koko: 87 cm x 87 cm


Pikaisena välityönä tein hieman isommalle immeiselle sukat. Lanka, jota en itselle oikein osannut neuloa, sai uuden muodon sukkina. Ei kummosta, helppo ohje ja nopea oppia ulkoa. 

Lilat
Lanka: Garnstudio Drops Fabel, väri 822
Ohje; Zigzagular Socks (Rav. -linkki)
Koko; Naisten 40/41


4 kommenttia: