sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Välillä pitää olla pieniä pikaisia

Olin jo aikeissa aloittaa itselleni Lauriel -neuletakkia, mutta jälkikasvu torpedoi sen. Hetkellisesti. Tein välityönä nuoremmalle sukat ja vanhemmalle hatun.

Sukissa ei ole sen kummemmin mitään ohjetta. Varpaista aloitus, 2.50 mm puikot, silmukoita 60, tiimalasikantapää ja vartta sen verran kun lankaa riitti. Peilikuvat toisillensa, jotta sain kulutettua lankaa mahdollisimman loppuun. Koko on jotain 33 luokkaa, hieman reilut vielä käyttäjälleen mutta varmasti syksyllä jo ihan sopivat.

Hatun tein eilisiltana. Kirjaimellisesti yhden illan juttu, kun tekee paksusta langasta paksuilla puikoilla (3.50 mm resoriin ja 4.00 mm sileään osaan). Aika mainiot värit lapsi valitsi (minulle siis taas tuotiin valmis piiros millaisen hatun hän haluaa), turkoosi, keltainen ja ruskea kyllä sopivat yhteen. Raitoja piti kuulemma olla, joten niitä sai. Itse olisin halunnut jostain kumman mielenhäiriöstä tehdä vielä sellaisen vanhanajan pompulan tuonne päälle. Siis sellaisen, mitä ala-asteella kymmeniä väännettiin. Pahvista rengas ja lankaa sen ympärille ja sitten palloksi. Mutta kun ei ollut kuulemma alkuperäisessä suunnitelmassa, niin ei saa tehdä. Olisi ollut kyllä veikeä. 90 silmukkaa tuossa hatussa.


Rrrrraitoja
Lanka: Regia 4-fädig classic
Ohje: omasta päästä
Koko: Noin 33Wibbly-wobbly
Lanka: Cascade 220
Ohje: Omasta päästä
Koko: Noin 55 cm


2 kommenttia:

  1. Kivoja raita sukkia ja pipo. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista