keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Puuuhhh!

Pölyt pois blogista!

Kylläpä piti ihan asiakseen katsella mitä tänne on viimeksi päivittänyt ja milloin. Onhan tuosta jo aikaa. Viimeisimpien jälkeen on tullut neulottua jonniin verran, pikkuhiljaa puikoilta pois tiputellen pieniä juttuja ja yksi isompi. Näistä lyhyesti alla. Olen nyt vuodenvaihteen jälkeen iloinnut kadoksissa olleen neulemojon löytymisestä. Viime päivinä on myös alkanut pitkästä aikaa huivituttamaan, joten ehkäpä olen taas parantunut tuosta mojon kadottamisesta. Kiva niin.

Viime vuoden langankulutuskin tuli tuolla Ravelryssä kirjattua. Saldo siis lasketaan grammoina ja metreinä; se mikä on neulottu tai muuten lankavarastosta hävitetty (myyty/lahjoitettu) miinus kaikki ostettu lanka. Omat lukemani vuodelta 2015 olivat noin neljä kiloa lankaa joka metreissä mitattuna oli reilu 10 kilometriä. Lokakuussa olin vielä paremmilla luvuilla (liki 5 kg ja yli 11 km), mutta synttärit sitten tuhosivat senkin. Mutta siltikin, on se hyvä poisto lankalaatikoista kokonaisuudessaa tuo vuoden loppusumma. Tänä vuonna voisin pyrkiä lähelle samoja lukuja. Vaikka 5 kg ja 10 km, noin pyöreinä lukuina. Katsotaaan miten käy.

Mutta ne neulotut.


Beehive-ish
Lanka; Cascade Yarns Cascade 220, jämiä eri värejä
Ohje: Omasta päästä
Koko: Lapsi, noin 5-7 vuotta, 91 grammaaTämä pipo tuli tehtyä lapsen toiveista. Hän halusi lämpimän ja värikkään talvihatun. Itse en ajatellut päästä niin helpolla, vaan päätin opetella onteloneuletta. Ensimmäistä kertaa. Alkuun päästyäni tuo tekniikka olikin hyvin helppoa, ainakin tuollaisessa neuleessa. Ainut ongelmatilanne oli siis päälaen kavennukset. Päällispuolella (ruskea laki) ne tulivat oikein kauniisti, mutta sitten kääntöpuolella (oranssi laki) ne ovat hyvinkin ikävän näköiset. Tuo on opeteltava seuraavalla onteloneuleelle kauniimmaksi. 


Vaaka-tilkkuja
Lanka: pääosin Novita 7 Veljestä, jämiä
Koko: noin 20 x 20 cm, paino yhdellä tilkulla noin 38 grammaa


Näitä tilkkuja on tullut tehtyä enemmänkin kuin kuvassa, mutta enpä niitä taida aina erikseen kuvata. Tilkut siis menevät Vaaka Ry:lle koottaviin tilkkupeittoihin. Hyvä välityö, vaikkakin virallinen peittokeräys taitaa olla jo nyt tauolla.


K-9
Lanka: Novita 7 Veljestä
Ohje: omasta päästä
Koko: Koiran takki kokoa mäyräkoira 
ja tumput keskikokoiseen naisen käteen.Tämä setti meni työkaverille. Sain vapaat kädet tehdä jonkinlaisen koirantakin minulle annetuista langoista, mikä osoittautuikin kovin hankalaksi tehtäväksi. Yllättäen. Aloitin ja purin, muutaman kerran reilusti yli puoleenväliin neulotun takin. Kuusi kertaa. Yhdessä vaiheessa tuli niin kova ärsytys omasta osaamattomuudesta, että piti välillä tehdä jotain muuta. Tein sitten kaksi paria tumppuja koiran ulkoiluttajille, Onpahan sävy sävyyn koko poppoo. Tässä otin harjoittelun alle kirjoneuleen tasoneuleessa. Melko aloittelijan jälkeä tuli, mutta eipä sitä taida oppia jos ei opettele? Toivottavasti kuitenkin pitää lämpimänä ja vastaanottaja on tyytyväinen. Tämä pääsee huomenna uuteen kotiinsa.

Seuraavassa päivityksessä muutama neule lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti