tiistai 22. helmikuuta 2011

Oranssi lämmittää

Oranssi valo, valo, 
auringon valo, valo.

Kesässä kuljen, muistoja kerään, auringon nousuun aamulla herään. 
Ilolle nauran ja surulle itken, riemuiten tanssin ja murheeni kitken.


Tänään oli toiseksi viimeinen kerta värikylpykokemustamme ja aiheena oli oranssi. Oranssista on moneksi. Meitä odottikin ihana oranssinen kirkas fleecepeitto. Tuli oikein hyvä mieli heti huoneeseen astuessa. Ai juu, unohdinko kertoa että pidän suunnattomasti oranssista väristä? Alkuun kuuntelimme minulle jo avoimesta päiväkodista tuttua laulua ja Pikkuveli pääsikin jammailemaan äidin avustuksella. Onko väriä, josta lastenlaulua ei olisi kuullut? 

Iso laukku oli tällä kertaa muuttunut pienen pieneksi pikkumatkalaukuksi. Pieni ja sievä. Pikkuveli ei malttanut olla menemättä tutkimaan sitä ennen kuin oli lupakaan, mutta onneksi pienille sallitaan aika paljon kiellettyäkin... Sisältä löytyi piiiitkän pitkä oranssi köysi, jossa oli pienille sormille paljon asioita tutkittavaksi. Oli isoa kulkusta, oli pientä kulkusta, oli pyöreitä palloja, oli soikeita helmiä, oli kultaisia renkaita, kaikenlaista. 

Pieni sievä laukku, teki mieli melkein kotiin viedä

Joko saa?


Pienet kourat ihmettelemässä
Maalamisalustamme oli tällä kertaa hieman erilainen. Tuttu turvallinen valkoinen pahvi oli muuttunut ruskeaksi aaltopahviksi, johon oli ilmestynyt valkoinen ympyrä. Jännittävää! Maalina oli lämmintä porkkana-appelsiinisosetta.

Maalitaulu

Ilmiselvä munakas!

Ei tätä voi olla maistamatta!
Maalamisen jälkeen päästiin sitten taas pesulle ja vaatteiden vaihtoon. Pikkuveli ei malttanut olla tutkimatta peitolla vielä lojuvaa oranssia köyttä, oli se vaan niin mielenkiintoinen.

Tämä jäi vaivaamaan...

Tällä kertaa meidät yllätettiin ihanalla, ilmavalla höyhensateella. Lapset olivat ihastuksissaan, ja aikuisiakin hymyilytti. Ihana värisade.

Kaunista katsottavaa

Oranssin ja keltaisen väriloistoa

Lopuksi oli hyvä taas rauhoittua tuttuun loppulauluun, uni painoikin jo silmiä.Lapsen nukkuesssa ansaittuja päiväuniaan äiti vielä päätti piristää itseään teeman mukaisesti oranssilla ihanuudella.
3 kommenttia:

  1. Ihanaa oranssia :) Mulla muuten löytyy täältä kotoa tuollainen matkalaukku omenakuosisena. Olen saanut sen joskus vaahtosammuttimen kokoisena. Jokuselle ostetaan kyllä oma laukku jotta äidin vanhus saa jatkaa uraansa korurasiana.

    VastaaPoista