tiistai 8. helmikuuta 2011

Sininen hetki

Ja sillä on uninen lakki,
Ja sininen uninen vyö,
Ja unista jäätelön palaa
Se pienillä hampailla syö,
Ja sillä on sininen auto
Ja se auto hyrrää näin:
Surrur, surrur ja lähtee
Unen sinistä maata päin.


(Martti Haavio)Sininen on viileä, sininen on liukas, sininen on märkä, sininen on silkkinen. Näin me fiilisteltiin tänään värikylvyssä. Aloitimme kylvyn sinisillä ajatuksilla laulun muodossa, jonka jälkeen siirryttiin tutustumaan siniseen salkkuun. Nyt se olikin hieman eri näköinen kuin viime viikon keltainen laukku. Salkun sisältä löytyi sitten yllätykseksemme viileää vettä, jossa oli ihania sinisiä palloja. Ne osoittautuivat pian maistelun ja kosketuksen kautta mustikoiksi ja mustaviinimarjoiksi. Sitä vettä oli kiva läiskytellä.Vesileikkien jälkeen pääsimme taas maalaamaan. Pikkuveljestä huomasi heti, että hän muisti mitä oli edessä. Ilme oli sen mukainen kun odoteltiin maalin saapumista. Tarkoituksellä jätin hänet hieman kauemmaksi paperista. Poika ei malttanut olla paikoillaan, kun maali sitten laskettiin paperille.


Ihanaa! Sitten päästiin maalamaan. Poitsu ryömi vauhdilla paperille ja alkoi maalata isolla kaarella. Ei ole ihan pikkukuvien näpertelijä tämä meidän poika. :D Tottakai osa maalista päätyi myös maisteltavaksi.Taisi meiltä puuttua taiteilijan essu, oli rinnus sen näköinen maalauksen jälkeen. Hyvin kyllä lähti tuokin maali vaatteista, kun heti kotiin päätyä laitettiin ne pesukoneeseen. 


Maalauksen aikana meitä kävi tervehtimässä myös Pieni Sininen Kala, joka jätti omat uimajälkensä paperiin.


Maalausurakan jälkeen käytiin taas pesualtaalla siivoamassa suurimmat liat pois ja vaihdettiin päälle puhtaan vaatteet. Tämän jälkeen rauhoituttiin makoilemalla tyynyillä ja katselemalla sinisiä saippuakuplia. Saimme myös leikkiä silkkisen tuntuisilla sinisillä huiveilla. Ne olivatkin pojan mielestä i-ha-ni-a!Lopuksi rauhoituttiin taas tuttuun lopetuslauluun vilttien sisään halimaan ja hellimään. Ensi viikolla tutustutaan valkoiseen väriin. Sitähän on näkynytkin paljon tuolla ulkona viime päivinä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti