tiistai 22. lokakuuta 2013

Vihreetä ja sinistä, tottakai

Sen siitä saa, kun kysyy leikki-ikäiseltä pojalta minkä värisen villapaidan hän haluaa. Mikäpä muukaan kuin sini-vihreä. Samanväriset langat hän ostatti minulla loppukesästä ja ilmoitti haluavansa niistä kaulurin. Ok, äiti tekee, mitäpä muuta siinä voi.

Valitsin paidan malliksi Veera Välimäen Lankaleikki-kirjasta mallin "Raitapaita". Linkki Ravelryyn tuossa alla. Langaksi laatikosta poika valitsi sitten (pienellä avustuksella) Cascade 220 :sen. Sitä kun oli sopivasti muutama vyyhti jemmassa, niin ei tarvinnut kuin kaksi tilata lisää. Aika pian huomasin, että tiheys pettää ja pahasti ohjeeseen nähden. Jos olisin neulonut kirjaimellisesti ohjeella ja valitsemillani välineillä, paita olisi sopinut varmaan noin kahden vuoden ikäiselle. Aloin siis soveltamaan. Kauluksen muotoiluja (lyhennettyjä kerroksia) tein yhden ylimääräisen, sekä raglanlisäyksiä neljä enemmän kuin oli ohjeessa. Noilla alkoi pusero olla jo sopivampi. Napit sovitin paitaan sopiviin paikkoihin. Hihoissa tein vähemmän kavennuksia kuin piti. Mutta näillä muutoksilla paidasta tuli juuri hyvä ja sopiva. Ja omistajakin on iloinen. :)

Mehtää ja vettä -paita
Lanka: Cascade 220
Ohje: Raitapaita (Veera Välimäki, linkki rav)
Koko: 5-6 v

 

                           


Toisena sinisenä projektina eilen valmistuivat lähiesimiehelle lahjaksi menneet Maatuskat. Tuttu ohje, helppo ja kiva neuloa. Näitä ajattelin tehdä lahjaksi muutamat lisää. Ehkä sitten uskallan kokeilla muitakin kirjoneuleohjeita. ;)

Vielä vanhempia mummoja
Lanka: Cascade 220
Ohje: Maatuskat (rav)
Koko: Nainen5 kommenttia:

 1. Onpas hienoja neuleita! Villapaita on upea ja niin ovat lapasetkin!

  VastaaPoista
 2. On kyllä iloinen ilme uuden paidan omistajalla! Nauti nyt sinivihreästä vaiheesta, kohta saat neuloa vaan jännittävää harnaata ja pirteää mustaa ;)

  VastaaPoista
 3. Onpas hauska paita! Ja lapaset vain hienonee... Kun meillä kysyin pojalta puseron väriä (olin jo melkein tilannut vihreää lankaa) niin vastaus olikin valkoinen!

  VastaaPoista
 4. Mahtava tuo paita! Ihanalla tavalla erilainen, ja loistavat värit paidassa. Ja nuo maatuskalapaset.... aivan ihanat!
  Terveisin Sny

  VastaaPoista
 5. Näpsäkän näköinen paita ja onnellisen näköinen omistaja! Lapaset on myös hienot!

  VastaaPoista